Cor Zorn wint seniorentoernooi 2017


Het seniorentoernooi dat de afgelopen vier weken door biljartvereniging Ons Huis in het Sportcafé werd gehouden, is gewonnen door Cor Zorn. In het toernooi waaraan 36 biljarters uit voornamelijk de gemeente Aalten deelnamen, werden liefst 90 wedstrijden gespeeld op drie tafels. In eerste instantie vanuit een poulesysteem maar na vier wedstrijden werd het toernooi voortgezet met een knock-out systeem.

Winnaar Cor Zorn legt aan voor de winnende carambole


In de halve finales won Willy Bouwmeester van Han Mellendijk en Cor Zorn van Loet Gerritsen. De finale (onder leiding van de winnaar van 2016 Frans Rengelink) was duidelijk voor Cor Zorn. Hij nam volledig verdiend de wisselbeker van organisator Bert Veldhuis in ontvangst. Han Mellendijk werd derde en Loet Gerritsen vierde.

Willy Bouwmeester met een verdienstelijke 2e plaats


De hoogste serie tijdens het toernooi kwam van de hand van Benno Vrieze met 35 caramboles en Theo Freriks had het hoogste partijgemiddelde, namelijk 4,688. Biljartvereniging Ons Huis is van plan om dit toernooi, waarmee een begin is gemaakt in 2013, ook in januari 2018 te organiseren. De doelstelling is dan vijftig deelnemers.

Eindrangschikking seniorentoernooi 2017

Winnaar 2017Cor Zorn
Nummer 2Willy Bouwmeester
Nummer 3Han Mellendijk
Nummer 4Loet Gerritsen

Met dank aan Frank Vinkenvleugel voor de foto’s.