Eindstation OH1 en OH3, maar OH5 naar NK !


Ons Huis 5 is erin geslaagd zich te plaatsen voor het Nederlands Kampioenschap in de C3 klasse, welke op zondag 16 juni in Naaldwijk wordt gespeeld. Onze felicitaties gaan alvast uit naar vaste spelers Frans Rengelink, Han Rutgers en Jan kingma, evenals invallers Henk Rougoor en Harry Mateman. Zowel Ons Huis 1 als Ons Huis 3 moesten zich uiteindelijk gewonnen geven in de Gewestelijke tussenronden. Om het Dinxperlose succes nog unieker te maken wisten onze clubhuisgenoten Peppel 2 als Peppel 4 zich ook te plaatsen voor het NK, respectievelijk in de C2 en C4 klasse.Ons Huis 1 – derde op Gewestelijke tussenronde C1 klasse in Neede

Nadat Ons Huis 1 zich tot districtskampioen wist te kronen in de C1 klasse volgde directe plaatsing voor de Gewestelijke tussenronde welke werd gehouden bij de Olde Mölle te Neede. Aanvankelijk zou dit Café Pot in Groenlo zijn, maar daar bleek een dubbele boeking te zijn gedaan zodat werd uitgeweken naar Neede. Daar wachtte een ontmoeting met de nummer 2 van District Doetinchem, D.S.S. 03 uit Giesbeek, en de nummer 2 van District Stedendriehoek, Deventer ’83 uit Deventer. Ons Huis 1 trad aan met Eddy Jansen, Christiaan te Beest en Ronny Geven. Met de slotronde voor de boeg maakten alle teams nog kans op de eindoverwinning, maar helaas moest het Dinxperlose team uiteindelijk genoegen nemen met de derde plek.
Ons Huis 3 – derde op Gewestelijke tussenronde C3 klasse in Dinxperlo

In de C3D klasse wist Ons Huis 3 zich tot kampioen te kronen, waarmee men zich plaatste voor de Districtsfinale die werd gespeeld bij De Driesprong in Aalten tegen de overige poulewinnaars. Men nam het daarin op tegen Ons Huis 5 (winnaar poule C3C), Ellenkamp 5 uit Haarlo (winnaar C3B klasse) en De Wieke 3 uit Haaksbergen (winnaar poule C3A)
Hier wist Ons Huis 3 wederom te zegevieren. Daarmee mocht men zich formeel tot Districtskampioen kronen in de C3 klasse en was plaatsing voor de Gewestelijke tussenronde een feit. Als winnaar was er tevens het voordeel om in Sportcafé de Peppel te Dinxperlo te mogen spelen, een thuiswedstrijd dus. Er werd gespeeld tegen de Pol uit Zelhem namens District Doetinchem en BV Kleine Burgemeester uit Hengelo namens District Twente. Helaas bleek dit het eindstation te zijn, en zegevierde hier BV Kleine Burgemeester en moest Ons Huis 3 genoegen nemen met de derde plek.Ons Huis 5: winnaar Gewestelijke Finale C5 in Hengelo (O)

Nadat Ons Huis 5 beslag wist te leggen op de titel in poule C3C, moest men op de Districtsfinale bij De Driesprong in Aalten genoegen nemen plek 2, net achter Ons Huis 3. Evengoed gaf dat directe plaatsing voor een vervolgronde, namelijk de de gewestelijke tussenronde welke op 25 mei gespeeld werd bij De Tapperij in Keijenborg. De tegenstanders van het vaste team bestaande uit Frans Rengelink, Han Rutgers en Jan kingma waren Slootermeer 14 uit Etten namens District Doetinchem en De Hofnar 3 uit Apeldoorn namens District Stedendriehoek. Team Ons Huis 5 werd hier eerste en speelde op 1 juni de Gewestelijke Finale bij Het Twentse Ros in Hengelo Overijssel. Zij behaalden hier de eerste plaats ten koste van BV Kleine Burgemeester 1 uit Hengelo en Ellenkamp 5 uit Haarlo en spelen derhalve op zondag 16 juni om het Nederlands Kampioenschap bij BV ’t Groene Hart in Naaldwijk. Hier zullen 8 teams gaan strijden verdeeld over 2 poules, waarvan de beide winnaars de uiteindelijke landsfinale zullen spelen. Meer informatie daarover vind je HIER.


Om het Dinxperlose feest compleet te maken wisten onze clubhuisgenoten in Sportcafé de Peppel namens biljartvereniging de Peppel ook 2 teams af te vaardigen naar het nationale kampioenschap. Dit mag gerust een unieke prestatie worden genoemd. De Peppel 2 wist zich te plaatsen voor het NK in de C2 klasse (klik HIER) en Peppel 4 in de C4 klasse (klik HIER)

We wensen alle teams veel sportief succes en met name veel plezier!