In memoriam: Henk Schreurs overleden

Ons bereikte het droevige bericht dat op 76-jarige leeftijd Henk Schreurs van ons is heengegaan. Menigeen zal Henk hebben gekend als langdurig uitbater en gastheer van Cultureel Centrum Ons Huis, oftewel het huidige Kulturhus in Dinxperlo, waar wij als biljartclub tot 2016 onderdak hadden. Hier zag onze vereniging in 1977 het daglicht dankzij de inspanningen van initiatiefnemer en mede-oprichter Henk Schreurs. Tevens stond hij in 1985 mede aan de wieg van het jaarlijkse Kersttoernooi. Ondanks dat we hem de laatste jaren niet meer als actieve speler op de club zagen, hield hij zijn lidmaatschap aan. In 2017 werd hij dan ook door het bestuur gehuldigd voor zijn 40-jarig jubileum en is hij tot heden het langstzittende lid.

Wegens zijn jarenlange verdiensten voor de club, en biljarten in het algemeen, ontving hij namens BV Ons Huis in 2010 de eretitel “lid van verdienste”. Zonder Henk had onze vereniging wellicht in deze vorm helemaal niet bestaan en daarvoor zijn we hem veel dank verschuldigd. Als uitbater die zelf actief het biljartspel beoefende begreep hij als geen ander hoe belangrijk het is om het materiaal goed voor elkaar te hebben. Hij ging er dan ook prat op dat zowel speeltafels, lakens als biljartballen bij iedere competitiewedstrijd in optimale staat verkeerden. Befaamd waren ook de maaltijden die hij in de beginjaren verzorgde tijdens toernooien, waarbij zeker in de wintertijd stampot met spek en rookworst regelmatig op finaledagen op het menu stond of de schaal gekookte eieren met Pasen.

Zijn strijdlust aan tafel was ongekend, maar de laatste strijd heeft hij helaas moeten staken. We wensen alle nabestaanden, met name zijn vrouw Antje en kinderen Jurgen en Anneke, veel sterkte met het verlies van Henk.