Keu(vel)nieuws 19 januari 2021 – nr. 1


De Beste Wensen:

Het bestuur van BV Ons Huis wenst alle leden en hun familie alsmede de sponsors een gelukkig 2021 in goede gezondheid. We hopen dat in de loop van dit jaar de coronaperiode achter de rug is, zodat wij allen weer ons “normale” leven kunnen oppakken.

Attenties i.v.m. niet doorgaan van het clubleven en de toernooien:

Vanwege het coronavirus staan veel activiteiten stil. De competitie is al maandenlang onderbroken en we vragen ons af, wanneer en zo ja hoe deze weer wordt opgepakt. De KNBB heeft besloten de wedstrijden in de landscompetitie en persoonlijke kampioenschappen voor dit seizoen niet meer te spelen. Initiatieven worden alleen genomen door het district. Momenteel beraadt het bestuur van het district zich of en zo ja hoe de competitie en PK’s op districtsniveau weer kunnen worden opgestart, echter zonder een gewestelijk vervolg of een NK. En natuurlijk zullen wij ook als BV Ons Huis kijken naar mogelijkheden om iets op te zetten. Dit is echter alleen mogelijk indien het Sportcafé weer open mag. Afwachten dus. Bijzonderheden worden vermeld op onze website.

Om aan te geven dat wij als bestuur ook aan jullie denken, hebben alle leden voor de Kerstdagen een kerstgroet met attentie ontvangen. Dit geldt tevens voor de sponsors van het traditionele Kersttoernooi. Ook zij hebben het niet gemakkelijk in deze economische moeilijke tijd.

Toernooiverslagen:

Onze website is in de afgelopen weken flink onder handen genomen en heeft verschillende uitbreidingen gekregen. Allereerst is de menustructuur uitgebreid en kunnen veel zaken direct worden bekeken, o.a.sfeerverslagen en informatie van reeds gespeelde toernooien. Er stonden al enkele verslagen van gespeelde Kerst- en seniorentoernooien op, evenals ons clubkampioenschap, maar dat betrof de laatste edities. Hier zijn flink wat sfeerverslagen met foto’s aan toegevoegd, deels tot 10 jaar terug en in totaal zo’n 20, die vrij makkelijk in het menu op te roepen zijn. Dit fungeert hiermee tevens als een soort archief, hetgeen voor iedereen vrij toegankelijk is.


Nieuw fotoalbum op de website:

Op de site onder “Over ons” staat nu het kopje “Fotoalbum”. Hieronder vind je een 3-tal albums terug, waaronder 2 algemene met een willekeurige terugblik met leuke foto’s uit onze rijke historie. Daarnaast is een album geplaatst met een overzicht van alle winnende teams en meest productieve spelers van het Kersttoernooi door de jaren heen, voor zover in ons bezit. Deze zijn van half november tot eind december ook dagelijks geplaatst op de Facebookpagina van Ons Huis Kersttoernooi, met zeer veel positieve reacties.

Keu(vel)nieuws verzameld:

De laatste edities van Keu(vel)nieuws staan nu gerangschikt op jaargang op volgorde van datum onder het kopje “nieuws”.

Biljartquiz met prijzen:

Op initiatief van Rudi Lieftink heeft hij samen met Christiaan te Beest een biljartquiz gemaakt over onze vereniging, waaraan iedereen mag meedoen. Alle 20 vragen zijn meerkeuze en deels met begeleidende foto en ieder goed antwoord levert een punt op. De antwoorden zijn grotendeels terug te vinden verdeeld over allerlei berichten en foto’s op onze site, voor zover je deze niet direct weet. Hiermee zijn enkele leuke prijzen te winnen, o.a. een tegoedbon te besteden bij Joop Peppelman t.w.v. € 20.- en een uur biljartles van Franko Speldekamp.


Met dank aan Gerard en Heidi ten Lohuis hebben we namens de Kozoom Store, de onlinespecialist met video’s en biljartartikelen, nog enkele fraaie extra prijzen mogen ontvangen voor deze biljartquiz. Namelijk een mooie keutas van Karma t.w.v. € 47.95 en 4x een kwartaalpas voor de online biljartvideo’s uit diverse biljartcompetities in HD kwaliteit van Kozoom.


Je kunt meerdere malen meedoen tot een maximum van 3, maar uiteindelijk telt de inzending met het hoogst aantal behaalde punten mee in de eindrangschikking. Meedoen is heel makkelijk, ga naar onze site en je ziet de quiz direct op de nieuwspagina staan. Het invullen van de meerkeuze-antwoorden gaat met een enkele klik en aan het eind vul je je naam en e-mailadres en druk je op verzenden. Meedoen kan vanaf heden en inzenden is mogelijk tot eind februari. De winnaars worden in maart bekend gemaakt en krijgen persoonlijk bericht. Meedoen kun je HIER.

Biljarten op TV:

Deze week is op Ziggo sportkanaal een driebandentoernooi te zien met de wereldtop, o.a. Dick Jaspers. Het toernooi wordt gespeeld in Nederland en voor de liefhebbers (en dat zijn we allemaal) erg interessant en leerzaam om te zien. Het toernooi begint woensdag 20 januari. Wereldtopper Dick Jaspers heeft ons tevens een Kerstboodschap gestuurd. Zijn video-bericht staat op Facebook en op de fotopagina van het Kersttoernooi.


Klik HIER voor onze vorige nieuwsbrief: Keu(vel)nieuws nummer 11, editie 9 november 2020.