Ons Huis 5 kampioen klasse C3-C !


Ons Huis 5 Kampioen !

Maandag 3 april was een dag waarop best wel wat spanning stond. Ons Huis 5 met als hoofdacteurs Jan Kingma, Frans Rengelink en Han Rutgers speelde die avond in Haaksbergen tegen middenmoter de Wieke 6. Een gelijkspel van één der spelers zou voldoende zijn om onbereikbaar te worden voor de enige concurrent Barbier 2 (Lievelde). Maar kampioen worden met maar één puntje zou schamel zijn.

Reeds vroeg in de avond ging de spelersauto op weg naar het etablissement “de Oude Molen”, de speellocatie van de Wieke. Voor wie er nog niet is geweest. Het is een biljartpaleis met 6 of 7 biljarttafels, die in een grote zaal staan. De gasten zijn bijna allemaal biljarters en de locatie is 6 of 7 dagen per week open voor tientallen, misschien wel honderden biljarters. Ik heb begrepen dat “de Oude Molen” de enige biljartruimte is in Haaksbergen. De ruimte is erg plezierig, vooral omdat de concentratie van nagenoeg alle aanwezigen is gericht op het biljarten.

Na de prettige en hernieuwde kennismaking met de tegenstanders Ellis, Johan en Roy begon de wedstrijd. Vanwege zijn fysieke conditie was afgesproken dat Jan Kingma het spits zou afbijten. Na een intensief gevecht met vele ups en downs zag Jan kans zijn tegenstander Johan aan de zegekar te binden, 2-0 voor Ons Huis 5. De buit is binnen, opluchting, ontspanning. Kampioen!!!

De tweede man was Han Rutgers. Deze partij was van korte duur. Zijn tegenstandster Ellis speelde goed, maar van Han was een last gevallen (denken we). Weer winst, 4-0 voor Ons Huis 5

De derde man Frans Rengelink speelde tegen Roy een degelijke wedstrijd en won overduidelijk, 6-0 voor Ons Huis 5. Dik in orde dus. En een kampioenswedstrijd van niveau.


Het feest kan beginnen. Na een valse start in september, Ons Huis 5 heeft zelfs de rode lantaarn in handen gehad, kon de vlag in top en mag Ons Huis 5 zich kronen tot kampioen van de C3-C klasse. Van de 23 te spelen poulewedstrijden is er nog 1 wedstrijd te gaan en tot heden werden er liefst 11 daarvan omgezet in een 6-0 overwinning. Nu op naar de districtsfinales, welke op vrijdag 28 april en zaterdag 29 april worden gespeeld in Eibergen in Cafe Biljartcentrum Overkamp.

Ons Huis 5 is dit seizoen niet geheel ongeschonden doorgekomen. Zowel Jan als Frans hebben een operatie ondergaan, maar aan het eind van de competitie waren beiden gelukkig weer in staat om hun partij mee te blazen. En hoe. Verder dank aan de invallers Bert Veldhuis, Theo Freriks en Harry Mateman. Ook zij hebben bijgedragen aan het succes.


Tekst met dank aan Han Rutgers en Jan Kingma voor de foto. Namens BV Ons Huis feliciteren wij team 5 met deze prachtige prestatie en wensen hen alvast veel succes op de Districtsfinale.