Seniorentoernooi verplaatst naar januari 2024

Het traditionele Seniorentoernooi Biljarten dat BV Ons Huis organiseert is een aantal jaren niet doorgegaan. De organisatie heeft eind 2022 besloten dat het eerstvolgende toernooi zou plaatsvinden in september 2023. Dit wordt nu januari 2024.

Omdat de gevolgen van de Corona-pandemie op het moment van besluiten (oktober 2022) niet geheel te overzien waren is destijds besloten het toernooi door te schuiven naar september 2023 in plaats van januari 2023. BV Ons Huis was destijds van mening dat veel potentiële deelnemers (meestal ouderen) zich niet zouden opgeven i.v.m. ziekte of dat ze bang waren besmet te raken. Er werd vanuit gegaan dat de pandemie en de zorgen hieromtrent in september voorbij zouden zijn.

Inmiddels ligt Corona achter ons en de maatregelen zijn niet meer van kracht. Daarom staat in feite BV Ons Huis niets in de weg om het toernooi in september te organiseren.

Er zijn echter meerdere argumenten die het organiseren van een dergelijk toernooi in de beoogde maand september lastig maken:

  • In september is het biljartseizoen 2023-2024 net begonnen. Mede gelet op de sluiting van het Sportcafé in de eerste 3 weken van augustus en vakanties is de belasting voor de deelnemers en de organisatie erg groot.
  • Het volgende Seniorentoernooi zou dan gehouden worden in januari 2024. Deze periode zit veel te kort op september.
  • Veel potentiële deelnemers zijn, omdat ze niet meer in het reguliere arbeidsproces zitten, veelal in september met vakantie.

Uiteindelijk heeft de organisatie het besluit genomen om het eerstvolgende Seniorentoernooi te organiseren in januari 2024.