Team 1 en 5 naar winst op Districtsfinales

Zowel Ons Huis Team 1 als Team 5 hebben een succesvol weekend achter de rug en hebben zich geplaatst voor de Gewestelijk Voorronden later deze maand. Ons Huis 5 wist zelfs algeheel kampioen van de C3 klasse te worden, na eerder als eerste te zijn geëindigd in klasse C3C. In een ontmoeting met dorpsgenoten BVV’75 wist Ons Huis 1 ook te zegevieren. Beide teams van Ons Huis plaatsten zich hiermee voor de Gewestelijke voorronde, met als doel de Gewestelijke Finale te halen.


Ons Huis 5 wint Districtsfinale C3 klasse

De volgende etappe voor het team Ons Huis 5 na het kampioenschap in de C3C klasse was de Districtsfinale C3 klasse op vrijdag 28 april en zaterdag 29 april. Plaats van handeling was de locatie van de C3 sponsor, Café Biljartcentrum Overkamp in Eibergen. Vier biljartploegen namen deel en wel:

  • Van Otten 1 – Rietmolen
  • Onderschoer 2 – Barchem
  • BCB Misterpoort 4 – Bredevoort (uit de klasse van Ons Huis 3 en 4)
  • Ons Huis 5 – Dinxperlo

Het team Ons Huis 5 bestond uit de spelers Jan Kingma, Frans Rengelink, Theo Freriks en Han Rutgers, die volgens een roulatieschema hun partijen speelden. Na de vrijdagavond was het al snel duidelijk dat BCB Misterpoort 4 niet erg succesvol opereerde en niet meer in aanmerking zou komen voor de Gewestelijke Tussenronde, waarvoor zich de nrs 1 t/m 3 zouden plaatsen.

Maar het bleef interessant. Immers, de nrs. 1 en 2 zouden de Gewestelijke tussenronde spelen in Aalten bij De Driesprong (dichtbij huis dus) en de nr. 3 bij het Twentse Ros te Hengelo Overijssel. Uiteindelijk trok Ons Huis 5 aan het langste eind en werd met 14 punten, van de te behalen 18, kampioen van de C3 klasse. Het team van Otten 1 werd 2e met 12 punten, Onderschoer 1 werd 3e met 10 punten en BCB Misterpoort werd 4e en laatste met 0 punten. Uitslagen vind je HIER.

Wedstrijdleider Fred Kousbroek overhandigde in een korte maar krachtige speech de wel verdiende cup aan Han Rutgers. Dit resultaat betekent dat Ons Huis 5 op 20 mei de Gewestelijke Tussenronde speelt bij de Driesprong in Aalten.


Ons Huis 1 wint ontmoeting met BVV’75

In hetzelfde weekend trad Ons Huis 1 aan tegen BVV ’75 in een dubbele ontmoeting in het sfeervolle Café Pot te Groenlo. In de reguliere competitie wist BCB-Bredevoort beslag te leggen op de eerste plek, en kwalificeerde zich voor de Gewestelijke voorronde in Zevenaar. Ons Huis 1eindigde als derde en nam het op tegen de nummer 2, BVV’75 uit Dinxperlo. Er stond een dubbele ontmoeting gepland waarbij Ons Huis aantrad met Eddy Jansen, Christiaan te Beest, Ronny Geven en Wilfried Ebbers. De spelers Franko Speldekamp en Roy Gierkink waren die dag verhinderd.

In de eerste ronde gingen de punten naar Eddy, Ronny en Wilfried en werd er slechts 1 verloren, omdat Christiaan het onderspit moest delven tegen een goed spelende Ronnie Arentsen. Tussenstand 6-2 in het voordeel van Ons Huis. Christiaan herstelde zich door in de tweede ronde wel de punten binnen te slepen. Dit gebeurde in navolging op zijn teamgenoten, waardoor wederom winst de eindstand bepaalde, namelijk 8-0. De uitslagen vind je HIER. Met deze duidelijke 14-2 winst plaatste team 1 zich hiermee voor de Gewestelijke Voorronde. Deze wordt eveneens op 20 mei gespeeld, in Café De Grens te Enschede. Hier treedt men aan tegen de kampioen van District Twente en de nummer 2 van Stedendriehoek.

Felicitaties

Vanaf deze plaats namens BV Ons Huis de felicitaties aan beide teams en wensen wij hen veel succes. Ook supporters zijn uiteraard op 20 mei welkom, hoewel Aalten natuurlijk iets makkelijker te bereiken is dan Enschede. Onderstaand vind je de links waar uitslagen zijn te volgen van de Gewestelijke Voorronden.
(tekst en foto mede met dank aan Han Rutgers en Jan Kingma)