Theo Temmink en Ronny Geven naar Gewest

Dit weekend werd in Sportcafé de Peppel, onder leiding van BV Ons Huis, de finale libre 1e klasse gespeeld van District Berkel&Slinge. Van de 7 deelnemers werd Theo Temmink overtuigend winnaar. Op de tweede plaats eindigde Ronny Geven, waarna beiden een uitnodiging ontvingen om van 2 t/m 4 februari deel te nemen aan de Gewestelijke Finale die wordt gespeeld bij De Driehoek in Lichtenvoorde. Als reserve fungeert Ronnie Arentsen die de derde plek wist te behalen. In zijn dankwoord had Theo nog mooie woorden over voor de overige deelnemers en organisatie. Tevens wist Theo, die over enkele weken 73 hoopt te worden, te melden dat hij reeds een dikke 50 jaar biljart en nog nimmer een Districtsfinale had weten te winnen!


Eindstand Districtsfinale Libre 1e Klasse

Pos.SpelerVerenigingPnt.Car.Brt.Moy.HS.
1Theo TemminkStuupke-Haaksbergen127501305,76943
2Ronny GevenOns Huis-Dinxperlo86391175,46135
3Ronnie ArentsenBVV’75-Dinxperlo86521275,13329
4Marcel ErnstBC Ivoor-Groenlo46731315,13733
5Erik van SchaikDriesprong-Aalten46501544,22040
6Peter LensingBVV’75-Dinxperlo36031444,18735
7Guus SlotKevelder-Zieuwent35031453,46834
toernooimoyenne 4,715


Voor deze klasse hadden zich 7 spelers aangemeld, waarna er namens het district door PK leider Johan Jansink werd besloten geen voorronden te plannen, maar direct de finale te spelen met 7 in plaats van de gebruikelijke 6 spelers. In deze klasse geldt een moyennegrens van 4.0-7.0 en een vast aantal te maken van 125 caramboles voor alle spelers. Omdat onze locatie dit weekend over alle 3 biljarttafels kon beschikken, werden deze wedstrijden verdeeld over de zaterdag en zondag. Enkele dagen voor de start moest Herman Hartwig zich door omstandigheden helaas afmelden, waarna eerste reserve Guus Slot zijn plaats innam. Als wedstrijdleiders en arbiters fungeerden Cor Zorn en Jan Kingma, die hadden gezorgd voor ondersteuning door leden van BV Ons Huis aangevuld met 2 leden van De Peppel.


Op zaterdagavond kon de tussenbalans worden opgemaakt. Vier spelers hadden inmiddels 3 wedstrijden gespeeld, waarvan Theo Temmink en Ronnie Arentsen ongeslagen met 6 punten aan de leiding gingen, gevolgd door Ronny Geven met 4 punten en Guus Slot met 3 punten. De overige spelers hadden reeds 4 wedstrijden hadden gespeeld, maar vormden desondanks de achterhoede. Met respectievelijk 3 en 2 punten volgden Peter Lensing en Marcel Ernst, waarbij Erik van Schaik tot zijn ongenoegen na 4 verliespartijen zijn kansen voor een mooie kwalificatie zag verdwijnen.

Op de slotdag wist Erik zich echter te herstellen met winst in de eerste ronde op Peter Lensing en won Theo Temmink van Guus Slot. Op de andere tafel wist Ronny Geven, na een fraaie slotserie van 29 caramboles, te winnen van Ronnie Arentsen en nam daarmee gelijk de tweede plek over. In de voorlaatste ronde verloor Ronny Geven echter van Erik van Schaik terwijl Theo Temmink wist te winnen van Ronnie Arentsen, en daarmee zijn voorsprong vergrootte tot 4 punten. Met de slotronde voor de boeg mocht Theo dus al de felicitaties in ontvangst nemen als nummer 1.

Evengoed diende er nog gestreden te worden voor de tweede afvaardiging, en hiervoor kwamen nog 3 spelers in aanmerking, namelijk Ronnie Geven en Ronnie Arentsen met 6 punten gevolgd door Marcel Ernst met 4 punten. Ronnie Geven had het voordeel dat hij van die drie een iets beter moyenne kon overleggen. Marcel verloor echter zijn laatste partij van Theo, die de partij uitspeelde met een serie van 34, waarna zijn kansen verkeken waren. Op de andere tafel was Ronnie Arentsen als eerste bij de finish na winst tegen Guus Slot in een keurige 18 beurten, en moest afwachten wat op de laatste tafel gebeurde. Daar speelde Ronny Geven tegen Peter Lensing, en na een sterke start voor Ronny kantelde de partij en kwam Peter weer in de wedstrijd na een hoogste serie van 35 caramboles. Net op tijd herpakte Ronny zich en speelde in de 20e beurt uit, waar Peter op 95 strandde.

Hiermee kon de eindstand worden opgemaakt en bleek Theo Temmink niets minder dan de terechte winnaar. Hij wist alle partijen in winst om te zetten en speelde met 5,769 ook het hoogste moyenne van alle spelers. Tevens kwam de kortste partij van het toernooi op zijn naam, na winst op Ronny Geven in slechts 14 beurten, en maakte hij de hoogste toernooiserie van 43 caramboles. Op plek twee eindigde Ronny Geven met 8 punten met een prima moyenne van 5,461 gevolgd door Ronnie Arentsen met eveneens 8 punten, maar een iets lager moyenne van 5,133 welke goed was voor plek drie. Het toernooimoyenne bleef steken op 4,715 en daar zit duidelijk nog rek in.

De afsluiting en prijsuitreiking werd namens BV Ons Huis verzorgd door Cor Zorn, die de medailles en een pen met inscriptie aan de deelnemers overhandigde. Tevens werd een dankwoord uitgesproken aan alle vrijwilligers die ons deze 2 dagen hebben geholpen, en aan Joop Peppelman als gastheer namens Sportcafé de Peppel. Zowel Theo Temmink als Ronny Geven namen de uitnodiging aan om ons District op de Gewestelijke Finale in Lichtenvoorde te vertegenwoordigen. We wensen zowel Theo als Ronny veel succes met het vervolg!

(Alle foto’s op deze pagina kun je aanklikken om te vergroten en daarna bladeren als album)