Sportcafé gesloten, veel gestelde vragen

Wat zijn in het kort de gevolgen van het heersende coronavirus voor ons als biljarters:

  • Sportcafé de Peppel is op basis van landelijk geldende maatregelen vooralsnog gesloten tot medio december
  • Het spelen van competitie, pk’s, en voorwedstrijden is door de KNBB stopgezet tot medio december
  • Het jaarlijkse Kersttoernooi in Sportcafé de Peppel vindt dit jaar niet plaats
  • Het jaarlijkse Seniorentoernooi begin 2021 wordt vooralsnog opgeschoven

Meer informatie op de site van de KNBB vindt u HIER en op de site van Berkel&Slinge vindt u HIER.


De KNBB heeft ondertussen enkele veel gestelde vragen en antwoorden gepubliceerd:

Zijn competities en wedstrijden toegestaan?
Wedstrijden en competities zijn niet toegestaan, dit geldt voor zowel jeugd als volwassenen in alle sporten, uitgezonderd de nationale selectiesporters en betaald voetbal. Dit geldt dus niet alleen voor KNBB-wedstrijden maar voor alle wedstrijden!

Zijn andere vormen van sporten (zoals vrijspelen/trainen) toegestaan?
Maximaal 4 volwassen personen mogen met elkaar sporten. Zij houden onderling 1,5 meter afstand. Groepslessen zijn verboden.

Moet ik tijdens het het biljarten een mondkapje op?
Nee, tijdens het biljarten of in het café hoeft u geen mondkapje op. In de hal, kleedkamers en andere ruimtes van een binnensportacccommodatie geldt de verplichting wel.

Welke sluitingstijden moeten wij aanhouden voor niet-commerciële accommodaties (dus die wel open mogen om te biljarten maar waar niet geserveerd mag worden).
Voor sportaccommodaties gelden geen sluitingstijden.

Kan er gesport worden in horecagelegenheden? Zijn zogenaamde ‘horecasporten’ mogelijk in sportkantines?
Sportbeoefening in horeca kan niet, want de horeca is gesloten. Buurthuizen zijn ook gesloten. Is er op dezelfde locatie een speciale accommodatie voor sport (bv. een biljartclub) dan is daar sportbeoefening mogelijk mits het lokaal gezag daarvoor vooraf toestemming heeft gegeven en met inachtneming van de regels.

Er zijn naast sportaccommodaties inmiddels meerdere horecabedrijven die van hun gemeente toestemming hebben om alleen voor het faciliteren van binnensport zoals biljarten, poolen en snooker open mogen. Maar uiteraard zonder horeca (niet serveren en schenken) en binnen de gestelde regels zoals 1,5 meter, maximaal aantal personen etc. Dit geldt vooralsnog niet voor Sportcafé de Peppel.

Het coronavirus heeft ook gevolgen voor de activiteiten van Biljartvereniging Ons Huis. Tijdens de eerste golf, dit voorjaar, werd de competitie afgebroken en niet uitgespeeld. Nu het virus voor de tweede maal massaal rondgaat zijn meerdere activiteiten stilgelegd.

Competitie 2020-2021
Het district Berkel & Slinge van de KNBB heeft naar aanleiding van de maatregelen van de overheid de competitie in elk geval stilgelegd tot medio december. Herstart van de competitie zal dan ook pas plaatsvinden nadat de maatregelen worden ingetrokken en de horeca de deuren weer normaal mag openen.

Kersttoernooi
Jaarlijks organiseert BV Ons Huis het traditionele Kersttoernooi biljarten in Sportcafé de Peppel te Dinxperlo. Sinds 1985 werd dit toernooi liefst 35 keer gehouden waaraan vele biljartliefhebbers uit Dinxperlo en omgeving deelnemen. Slechts een keer in de geschiedenis is het toernooi niet georganiseerd in verband met een langdurige verbouwing. Helaas zal ook dit jaar zal het befaamde toernooi geen doorgang kunnen vinden. De huidige omstandigheden en te respecteren maatregelen die het coronavirus met zich meebrengt, maken het niet mogelijk dit toernooi op een verantwoorde en acceptabele wijze te kunnen organiseren. BV Ons Huis richt zich op 2021 en hoopt dan in geval van verbeterde omstandigheden als vanouds weer het populaire toernooi te organiseren.

Seniorentoernooi
Het Seniorentoernooi zou in januari van 2021 voor de achtste keer in successie worden gehouden. Echter, nu ziet BV Ons Huis zich genoodzaakt om vanwege de maatregelen in verband met de corona-pandemie het toernooi uit te stellen tot maart 2021, onder voorbehoud van de situatie op dat moment.

BV Ons Huis betreurt dat deze activiteiten niet kunnen plaatsvinden, maar stelt dat de volksgezondheid de hoogste prioriteit heeft en staat achter de maatregelen die door de landelijke en gemeentelijke overheid en de overkoepelende sportbonden worden genomen.