Wild Double triomfeert op 34e Kersttoernooi

Wild Double trotse winnaar 2019

Reeds voor de 34e keer werd het jaar afgesloten met het traditionele Kersttoernooi biljarten, gehouden in Sportcafé de Peppel te Dinxperlo. Reeds 10 jaar neemt team Wild Double deel aan dit toernooi, en vrijwel ieder jaar werd minimaal de kwartfinale behaald. Waar het de afgelopen jaren in 2 eerdere eindfinales mis ging, werd nu eindelijk de titel behaald.

Nieuwkomer Abdijmannen met een fraaie 2e plaats (foto Frank Vinkenvleugel)

De finale tussen Abdijmannen en Wild Double gaf een spannend verloop. Na de eerste 2 partijen was hier de tussenstand 19-18 in het voordeel van de Abdijmannen. Gerry Winands verloor nipt met 9-10 van Peter Bongers, en Johan Coenradi versloeg na een stroeve start Jelmer Maurick met 10-8. De laatste partij tussen Ronnie Freriks en Erik van Schaik moest de beslissing brengen. Het was een lange dag geweest en de vermoeidheid en waarschijnlijk ook spanning speelden een rol. Her en der werden speldenprikjes uitgedeeld, maar beide spelers bleven in elkaars spoor. In de 22e beurt maakte Erik zijn benodigde 90 caramboles vol, en bleef Ronnie op 121 van de te maken 150 caramboles steken. Eindstand van deze partij 8-10 en daarmee een nipte 27-28 overwinning voor team Wild Double op Abdijmannen.

Old Dutch legt beslag op de 3e plek (foto Frank Vinkenvleugel)

De strijd om de 3e/4e plaats werd een prooi voor Old Dutch door titelverdediger Grensstoters met 27-25 te verslaan.
Na 2 partijen was de stand nog 17-20 in het voordeel van Grensstoters na winst van Han Rutgers op Frank Gerritsen en Hans Schoppers op Sjaak Sessink. De laatste partij wist William Willemsen echter om te zetten in een fraaie 10-5 winst op Frans Rengelink, waarmee de 3e plaats veilig gesteld werd.

test 123
Titelverdediger Grensstoters moest genoegen nemen met 4e plaats (foto Frank Vinkenvleugel)

In de ruim 6 weken dat het toernooi duurde werden maar liefst 21.090 caramboles gescoord door de 124 opgegeven spelers van de 21 deelnemende teams. Kortste partijen kwamen op naam van Erik van Schaik en Gerry Winands die beiden hun 90 te maken caramboles scoorden in slechts 9 beurten. Hoogste relatieve series kwamen op naam van de broers Ferdinand en Eddy Jansen, met respectievelijk 31 en 84 caramboles in 1 beurt. Stef Bolwerk had de pech een aantal tegenstanders te treffen die in weinig beurten hun partij uitmaakten, waardoor zijn scores achterbleven. Ondanks een prima gespeeld moyenne kon hij daardoor weinig punten bij elkaar caramboleren, en ontving de zgn. “aanmoedigingsprijs” als minst productieve speler. Tot meest productieve speler werd William Willemsen gekroond, met een 100% score uit 9 wedstrijden. Hans Obbink had de “eer” een partij met 10-0 aan de broek te krijgen. De gevleugelde uitspraak “het promillage was hoger dan het moyenne” ging hier tot hilariteit op.

De arbiters van dienst op de finaledag

Op de finaledag werden de 4 finalisten begeleid door een strak in het pak gekleed arbiterkorps bestaande uit Cor Zorn,  Jan Kingma en Michel Sessink, geassisteerd door Willy Philips. Het toernooi werd afgesloten door organisatoren Bert Veldhuis en Christiaan te Beest met een dankwoord van Jan Kingma, voorzitter van BV Ons Huis.
Dank ging uit naar deelnemers, sponsoren, Joop Peppelman en organisator van het eerst uur, Franko Speldekamp.

Meer informatie vindt u op: Facebook